Hatice Özkan’ın Eğitim Mücadelesi

Özel Eğitim Bölümü 16.05.2022 günü saat 13.30’da Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda Özel Eğitim Sohbetleri kapsamında “Hatice Özkan’ın Eğitim Mücadelesi” adlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, Üniversite Sekreteri Ahmet Sezgin, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinlikte Hatice Özkan öğretmen adaylarına SMA Tip 2 hastası olduğu için sınıf öğretmeninin sınıfta kendisini istemediği ve bu durumdan dolayı ilkokula sadece 18 gün devam edebildiğini söyledi. Okula gittiği 18 günlük kısa sürede ise okuma yazma öğrendiğini ancak öğretmenin özel gereksinimli bireylere yönelik olumsuz tutumu nedeniyle eğitimine 20 yaşına kadar ara vermek zorunda kaldığını belirtti.
Ayrıca Hatice Özkan, 20 yıllık aradan sonra yeniden eğitim hayatına döndüğünü ve bireysel gayretleriyle okuryazar belgesi aldığını ifade etti. Ardından ise 4 farklı üniversite de Lisans, 2 Ön Lisans ve 3 Yüksek lisans diploması aldığını ve eğitim hayatında karşısına çıkan her engeli aştığını belirtti. Kendi eğitim mücadelesinin öğretmen adayları için bir örnek olmasını ve öğretmen adaylarının karşılarına çıkacak engeller karşısında yılmamalarını ve mücadele etmelerini istedi.
Ek Resimler
Bu içerik 16.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 262 kez okundu.